ZorgAdviesPunt (ZAP)
Iedereen, jong of oud en met of zonder beperking, moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen aan de samenleving. Het uitgangspunt is dat u zoveel mogelijk voor uzelf en voor elkaar zorgt. Heeft u hulp nodig, dan probeert u eerst zelf deze hulp in uw omgeving te regelen. Het is normaal dat familieleden, vrienden, buren en kennissen elkaar helpen waar dat kan. Mocht dit niet lukken, dan kunt u een beroep doen op de gemeente. U kunt dan contact opnemen met het Zorgadviespunt Ouder-Amstel.
De ondersteuning die u krijgt is altijd afgestemd op uw persoonlijke situatie. Het totaal van wat u zelf kunt, wat uw omgeving voor u kan doen en de ondersteuning die u krijgt via de gemeente moet er voor zorgen dat u zelfstandig kunt blijven wonen en mee kunt doen aan de samenleving. U kunt bijvoorbeeld ondersteuning krijgen bij een keukentafelgesprek, zodat u het niet alleen hoeft te doen!
INLOOPSPREEKUUR ZORGADVIESPUNT OUDER-AMSTEL
Duivendrecht, donderdag 11.00 tot 12.00 uur, Dorpshuis
Telefonische bereikbaarheid: (020) 496 21 21
(maandag t/m vrijdag 09.00 uur tot 10.30 uur)
Uiteraard is het Zorgadviespunt ook bereikbaar via e-mail zorgadviespunt@ouder-amstel.nl
Klik hier voor meer informatie
In een persoonlijk gesprek met een consulent van het Zorgadviespunt bespreekt u uw situatie, behoeften en mogelijkheden. Waar mogelijk zorgt het Zorgadviespunt dat u de ondersteuning krijgt die nodig is. Dit kunnen lichte vormen van ondersteuning zijn waar u terecht kunt zonder indicatie, zoals bijvoorbeeld een seniorenrestaurant of hulp door vrijwilligers. Maar dit kunnen ook individuele voorzieningen zijn waarvoor een indicatie van de gemeente nodig is zoals bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, een Regiotaxipas of aanpassingen in huis.
De Wmo is lastige materie en met alle veranderingen in wet en regelgeving lijkt is het soms onduidelijk waar u uw vraag kunt stellen. De medewerkers van het Zorgadviespunt kunnen met u meekijken en meedenken. Ook als u problemen door uw beperkingen ervaart en nog geen idee heeft hoe deze aan te pakken kunt u altijd terecht voor informatie en advies. U kunt ook vragen of een onafhankelijk cliëntondersteuner u kan helpen.